1. Księgarnia Internetowa Grzbiet
  2.  >
  3. Katalog Gospodarka, Inwestycje, Praca

Gospodarka, Inwestycje, Praca
W księgarni internetowej w tej kategorii mamy następujace podkategorie:

18,72
To ponad 25% taniej!

Golden matrix. Jak nawiązać efektywny kontakt z Twoim Klientem

Wydawnictwo Oficynka

Golden matrix to książka ukazująca, w jaki sposób uzyskać maksimum efektywności w kontakcie z Klientem, jak zredukować do minimum niepotrzebne wysiłki i skupić się na tym, co najbardziej istotne w danej odmianie biznesowej relacji. "Na własny użytek nazwaliśmy to podejście strategią kota, gdyż wytrawny akwizytor, sprzedawca, negocjator...

44,97
To ponad 25% taniej!

Hiperszwindel. Jak oszukują nas hipermarkety i wielkie sieci handlowe

Wydawnictwo Wektory

Hipermarkety opanowały handel na Zachodzie. Olbrzymie centra handlowe i międzynarodowe sieci w błyskawicznym tempie wyparły małe, lokalne sklepiki, zajmując nie tylko tereny na przedmieściach, ale również wkraczając do centrów miast i niszcząc istniejący tam wcześniej handel. Zwolennicy hipermarketów twierdzą, że pozwalają one kupować l...

23,89
To ponad 8% taniej!

Planowanie i ocena sposobu żywienia Ćwiczenia Część 2. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Wydawnictwo Format-AB

Zbiór ćwiczeń "Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywie...

39,53
To ponad 8% taniej!

Podstawy działalności gospodarczej w turystyce Turystyka Tom 2 Podręcznik. Technik obsługi turystycznej. Kwalifikacja T.13 i T.14

Wydawnictwo WSiP

Podręcznik niezbędny w nauce umiejętności związanych z podejmowaniem działalności gospodarczej. Treści dotyczą kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych) oraz T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaży usług turystycznych). Charakteryzuje działalność gospodarczą w branży turystycznej. ...

45,23
To ponad 8% taniej!

Pracownia obsługi turystycznej T.13 Technik obsługi turystycznej. Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawnictwo WSiP

W części teoretycznej pracowni skrótowo zostały przypomniane wiadomości z zakresu geografii turystycznej Polski i świata. Skrótowo omówiono najważniejsze walory turystyczne regionów Polski. Opisano podstawowe zasady programowania imprez turystycznych oraz sporządzania ich kalkulacji. Sporo uwagi poświęcono zamawianiu usług turystycznych...

16,53
To ponad 8% taniej!

Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji A.33 Obsługa podróżnych w portach i terminalach

Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego

Zbiór zawiera pięć zestawów przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikację A.33. Obsługa podróżnych w portach i terminalach. Każdy zestaw zawiera 40 zadań testowych oraz jedno zadanie praktyczne. Testy zostały przygotowane zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik eksploatacji portów i terminali.

17,45
To ponad 8% taniej!

Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji T.13 Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych

Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego

Zbiór zawiera osiem zestawów przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikację T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych. Każdy zestaw zawiera 40 zadań testowych oraz jedno zadanie praktyczne. Testy zostały przygotowane zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik obsługi turystycznej.

22,05
To ponad 8% taniej!

Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego Kwalifikację T.09. Wykonywanie usług kelnerskich

Wydawnictwo Format-AB

Zbiór autorstwa Wioletty Rutkowskiej przeznaczony dla zawodu kelner. Zawiera 5 zestawów pytań (część pisemna) oraz 5 zadań (część praktyczna), które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego. Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy (część pisemna i część praktyczna). W książce zamieszczone są odpowiedzi do zadań.

22,05
To ponad 8% taniej!

Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego Kwalifikację T.10. Organizacja usług gastronomicznych. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Zbiór autorstwa Wioletty Rutkowskiej przeznaczony dla zawodu kelner. Zawiera 5 zestawów pytań (część pisemna) oraz 5 zadań (część praktyczna), które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego. Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy (część pisemna i część praktyczna). W książce zamieszczone są odpowiedzi do zadań.

22,05
To ponad 8% taniej!

Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego Kwalifikację T.11 Planowanie i realizacja usług w recepcji. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Zbiór autorstwa Krzysztofa Jonaszka przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa. Zawiera 5 zestawów pytań (część pisemna) oraz 4 zadania (część praktyczna), które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego. Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy (część pisemna i część praktyczna). W książce zamieszczone są odpowiedz...

22,05
To ponad 8% taniej!

Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego Kwalifikację T.12. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

Wydawnictwo Format-AB

Zbiór autorstwa Krzysztofa Jonaszka przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa. Zawiera 7 zestawów pytań (część pisemna) oraz 4 zadania (część praktyczna), które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego. Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy (część pisemna i część praktyczna). W książce zamieszczone są odpowiedz...

23,89
To ponad 8% taniej!

Planowanie i ocena sposobu żywienia Ćwiczenia Część 1. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Wydawnictwo Format-AB

Zbiór ćwiczeń "Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywie...

31,71
To ponad 8% taniej!

Obsługa turystyczna Część 4 Podstawy turystyki Podręcznik. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2015.

26,19
To ponad 8% taniej!

Obsługa turystyczna Część 3 Organizacja imprez i usług turystycznych Tom 3 Podręcznik. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.14. Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2015 roku.

34,01
To ponad 8% taniej!

Obsługa turystyczna Część 2 Organizacja imprez i usług turystycznych Tom 2 Podręcznik. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych. Dopuszczony do użytku szkolnego.

32,08
To ponad 8% taniej!

Obsługa turystyczna Część 1 Organizacja imprez i usług turystycznych Tom 1 Podręcznik. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych. Dopuszczony do użytku szkolnego.

22,05
To ponad 8% taniej!

Dokumentacja hotelowa Ćwiczenia dla zawodu technik hotelarstwa. Kwalifikacje T.11 i T.12. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Ćwiczenia dla kwalifikacji: T.11 i T.12. Zawierają 65 zadań oraz formularze dokumentów hotelowych do wypełnienia. Ćwiczenia kształtują umiejętność wypełniania dokumentacji hotelowej i przygotowują do praktycznej obsługi gościa w hotelu.

35,85
To ponad 8% taniej!

Hotelarstwo Część 5 Podstawy działalności przedsiębiorstwa Podręcznik. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Hotelarstwo cz. V Podstawy działalności przedsiębiorstwa jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstwa 422402. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w spraw...

32,17
To ponad 8% taniej!

Hotelarstwo Część 1 Organizacja pracy Tom 1 Podręcznik. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa, w którym wyodrębniono kwalifikacje T.11. "Planowanie i realizacja usług w recepcji" oraz T.12. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Dopuszczony do użytku szkolnego.

33,09
To ponad 8% taniej!

Hotelarstwo Część 2 Organizacja pracy Tom 2 Podręcznik. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.12. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2013.

34,01
To ponad 8% taniej!

Hotelarstwo Część 3 Działalność recepcji Podręcznik. Technikum

Wydawnictwo Format-AB

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11. "Planowanie i realizacja usług w recepcji". Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014.

34,01
To ponad 8% taniej!

Hotelarstwo Część 4 Usługi żywieniowe Podręcznik

Wydawnictwo Format-AB

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.12. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Dopuszczony do użytku szkolnego.

23,89
To ponad 8% taniej!

Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia. Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów

Wydawnictwo Format-AB

Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarneg...

26,65
To ponad 8% taniej!

Hotelarstwo Część 6 Marketing usług hotelarskich

Wydawnictwo Format-AB

Hotelarstwo cz. VI Marketing usług hotelarskich jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstwa 422402. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w spra...

39,53
To ponad 8% taniej!

BHP w branży hotelarskiej Podręcznik. Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawnictwo WSiP

W podręczniku omówiono zasady ochrony przeciwpożarowej w przedsiębiorstwie hotelarskim oraz kwestie odnoszące się do ergonomii pracy. Scharakteryzowano również źródła i czynniki szkodliwe w środowisku pracy oraz środki ochrony niezbędne do wykonywania zadań zawodowych. Dodatkowo przybliżono przepisy dotyczące prawnej ochrony pracy oraz ...


Księgarnia Internetowa Grzbiet.pl
TO ZNACZNIE WIĘCEJ NIŻ ZWYKŁA KSIĘGARNIA HISTORYCZNA

Książki, to nasza pasja. Historia, to miłość. Zabytki techniki, to fascynacja.

W 2013 roku postanowiliśmy robić coś więcej dla zabytków techniki. Aktywnie włączyliśmy się w proces renowacji najstarszego czołgu w polskiej kolekcji muzealnej – Renault FT-17.

Dzisiaj w miarę posiadanego czasu staramy się wspierać muzea by jak najszerzej krzewić myśl techniczną i historię jako taką.

Spotkać nas można w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej (oddział Muzeum Wojska Polskiego).

Prowadząc księgarnia historyczną Grzbiet.pl postanowiliśmy, aby cześć dochodów z tej działalności przeznaczać na wsparcie konserwacji i renowacji zabytków techniki będących w Polskich muzeach.

Szanowni Państwo – z każdą kupioną w księgarni historycznej Grzbiet książką, stajecie się Mecenasami zabytków techniki. To dzięki Wam możemy zrobić więcej, aby zbiory muzealne cieszyły oczy dzieci naszych dzieci. Teraz i w przyszłości.

Dowiedz się więcej